I lager.
Antal: 43

Pesto med tryffel 130 gr

84 kr

Hantverksmässigt tillagad pesto smaksatt med svart tryffel (Tuber Aestivum även kallad sommartryffel). Basilika och örter är lokalt och giftfritt odlad i Appenninerna. Olivoljan som används är från Val Comino som är känt för fin olivolja. Italiens vinnande olivolja 2011 och 2012 produceras där av ett litet familjeföretag. Det är ett så litet företag med en så liten produktion så allt säljs lokalt eller till Japan. Det är dock inte den men en likvärdig som använts i den här peston utan det var endast en parentes för att betona den goda kvalitén på all olivolja från Val Comino.

Används till smörgåssnittar, till pasta och till allt som man kan använda pesto till. 

Pastöriserad produkt utan tillsatser med lång hållbarhet. Oöppnad 3 år, öppnad ca 2 månader. Öppnad burk förvaras i kylskåp. Kanterna torkas rena och innehållet täcks med olivolja.

IngredienserBasilika 42%, olivolja, cashewnötter,mjölksyra, tryffel 2% (Tuber Aestivum), Mix av förberedd färskost, färska örtkryddor, vinäger, fruktos, naturlig arom av pecoriono ost (innehåller mjölksyra och citronsyra),salt

Nettovikt: 130 gram 

Näringsvärde per 100 gr: Energi 1782 kj/425 kcal, Fett 42 gr varv mättat 6,3 gr,  Kolhydrater 4,9 gr varav socker 36 gr, Proteiner 4 gr, Salt 3,9 gr.