I lager.
Antal: 19

Vildsparris med svart tryffel

78 kr

Vildsparris växer och skördas i naturen i Val Comino. Ja, inte bara där förstås men det är där denna är plockad. Sätter man sen till lite vit tryffel och andra kryddor så får man en riktigt, fin smakupplevelse. Den vita tryffeln är en Tuber Borchii (som inte är den dyraste vita) som ger kryddig smak och en del kan känna en touch av vitlök i denna tryffel. Som ytterligare smaksättare är tonfisk tillsatt. 

Används till sås, på omelett, till pasta, som tillbehör till ostbricka,  en klick direkt på potatismos/kött/fisk, i tryffelsmör, bre direkt på en äggsmörgås istället för smör både till en fin förrätt med kräftstjärtar till eller på frukostmackan. Framförallt till ägg och fisk rätter är denna sparris väldigt fin. 

Pastöriserad produkt utan tillsatser med lång hållbarhet. Oöppnad 3 år, öppnad ca 4 månader med rätt hantering. Öppnad burk förvaras i kylskåp. Kanterna torkas rena och innehållet täcks med olivolja som konserverar.  Läs mer om tryffel på Maltezia.

Ingredienser: Vildsparris 50%, Tonfisk 30%, Vit tryffel 5% (Tuber Borchii), olivolja,  salt, arom 

Nettovikt: 80 gram

Näringsvärde per 100 gr: Energi 380 kj/91,8 kcal, Fett 8,27 gr varav mättat 1,1 gr,  Kolhydrater 0,85 gr varav socker 0 gr, Proteiner 3,48 gr, Salt 1 gr.